Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеву Центральну виборчу комісію.

Другою за показниками стала «Демократична ліга Косова» з понад 21%. Третім, з результатом близько 18%, став рух «Самовизначення».

Кандидат від коаліції «Демократичної партії Косова» на посаду прем’єр-міністра Рамуш Харадінай вже оголосив про перемогу партії на прес-конференції в Приштині, не вказавши при цьому жодних конкретних цифр.

«Перемога коаліції дуже переконлива», – сказав він.

Президент Косова Хашим Тачі після завершення виборів висловив сподівання, що переможець дострокових парламентських виборів сформує проєвропейський уряд.

Тачі також заявив, що вибори відбулися за демократичними стандартами.

Вибори контролювали понад 29 тисяч спостерігачів від політичних партій, неурядових організацій, Європейського союзу та акредитованих у Приштині посольств. У ЦВК заявили, що не було серйозних порушень, які б підірвали «цілісність виборів».

Голосування у Косові стало третім з 2008 року, коли Приштина в односторонньому порядку проголосила незалежність від Сербії. Це визнали 114 держав.

Як відомо, у Республіці Косово парламентарі висловили недовіру уряду, через що прем'єр-міністр Іса Мустафа та члени кабміну були вимушені вимушені подати у відставку. 

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ