У Кремлі заявили, що хотіли б почути позицію нового Президента України Володимира Зеленського щодо заарештованих в Україні громадян Росії.

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «УНІАН».

«Зеленський є обраним Президентом. Він не обійняв посаду. Ми точно не знаємо дату інавгурації, але до дати інавгурації Президентом України Главою Держави продовжує залишатися Петро Порошенко. Його позицію стосовно Вишинського ми добре знаємо, і у зв'язку з цим навряд чи варто покладати якісь надії, що до закінчення терміну повноважень Порошенка буде вжито якихось дій, які хотілося б і нам, і нашим журналістам, які підписали лист (до Зеленського від Росії з проханням звільнити Вишинського)», – сказав Пєсков.

Пєсков додав, що чекатиме від Зеленського заяв і дій, аби зрозуміти його позицію стосовно заарештованих в Україні громадян РФ.

«Що стосується підходу обраного Президента України до цієї справи і до десятків інших випадків затримань і тримання під вартою росіян на території України, поки що ми позицію Зеленського не знаємо. Потрібно почекати і почути ті заяви, які робитимуться, або ті дії, які робитимуться», – заявив Пєсков.

Нагадаємо, що Україні передали 60 незаконно засуджених з ОРЛО .

Напередодні Україна направила РФ ноту протесту щодо незаконно засуджених українців.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ