Кримськотатарські активісти оплатили штрафи в розмірі 25 тисяч рублів (9250 грн), призначені окупаційним судом в Криму трьом матерям політв'язнів за поодинокі пікети на підтримку синів.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Штраф, призначений судом за поодинокі пікети матерів політв'язнів, фігурантів красногвардійської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Зуре Емірусеїновій, Зелісі Абхаїровій і Еміне Абдулганієвій, був оплачений за допомогою колективного пожертвування кримських татар», - йдеться у повідомленні.

Загальна сума штрафів учасниць поодиноких пікетів становить 25 тисяч рублів. Погашення незаконного стягнення було здійснено завдяки тому, що сотні кримських татар підтримали акцію зі збору 10-рублевих монет, організовану кримськотатарськими активістами.

Як зазначила мати політв'язня Рустема Емірусеїнова, оплата штрафу не означає, що вона з ним згодна.

«Обуренню на несправедливість немає меж, ми будемо боротися до останнього, поки наші сини не будуть на свободі», - прокоментувала Зуре Емірусеїнова.

Нагадаємо, що 31 жовтня в Красногвардійському районі Криму матері політв'язнів вийшли на поодинокі пікети, щоб висловити незгоду з майбутнім вироком їхнім синам і запроханими держобвинуваченням термінами. У різних місцях району Зуре Емірусеїнова, Зеліха Абхаїрова і Еміне Абдулганієва вийшли на поодинокі пікети з вимогою припинити переслідування та звільнення їхніх синів.

Через пів року після поодиноких пікетів на жінок були заведені адміністративні справи за частиною 5 статті 20.2 КпАП РФ (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесено судовою колегією в складі: Руслан Пліско, Ігор Костін, Євген Звягін.

Читайте також на сайті ІА Вголос: 

ІА "Вголос": НОВИНИ