На адмінкордоні з Кримом російські силовики затримали 82-річну Айше Сейтмуратову, ветерана кримськотатарського національного руху.
Про це ввечері у п'ятницю, 8 листопада, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.
За словами Чубарова, щойно стало відомо, що на контрольному пункті Чаплинка адміністративного кордону між материковою частиною України окупованим Кримом окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сейтмуратову, кримську татарку, радянського дисидента, журналіста, історика, ветерана кримськотатарського національного руху.
Він зазначив, що Сейтмуратова має громадянство США, яке вона отримала після вигнання її із СРСР у 1978 році. Вона постійно проживає у Криму, який відмовилася залишати після анексії 2014 року.
За словами Чубарова, в Меджлісі зараз намагаються встановити зв'язок і надати допомогу Айше Сейтмуратовій.
Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський отримав пропозиції кандидатури уповноваженого у справах кримських татар ще у серпні.
9 серпня, коли була офіційна зустріч, на якій говорили про проблеми Криму, Джемілєв сказав президенту, що той даремно ліквідував уповноваженого у справах кримських татар.

ІА "Вголос": НОВИНИ