Про це під час прес-конференції розповів заступник голови ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, передає кореспондент «Вголосу»

«Ми розцінюємо розміщення державних прапорів іноземних країн на адміністративних будівлях України, як елемент посягання на суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Адже у майбутньому це може призвести до посягань на нашу територію. Пригадаймо, що спочатку відбувалось у Криму та на Донбасі. А там на адмінбудівлях спочатку з'явилися російські прапори, а згодом і російські танки та «гради», – наголосив Юрій Сиротюк.

«Тоді російські прапори стали приводом до інтервенції країни-агресора на територію України. Ревізіоніська міжнародна політика стосовно України деяких наших країн-сусідів пов'язана із слабкістю нашої держави. І ми розуміємо, що чим слабша Україна – тим більше посягань на її територіальну цілісність буде. А тому в нас є питання не так до іноземних держав, як до нашої влади, зокрема –  гаранта дотримання Конституції. Бо складається враження, що досвід подій на сході України не вчить владу захищати територіальну цілісність нашої держави», – зазначив Сиротюк.  

Як писав «Вголос», фейкова інформація про спалення угорського прапора у Берегові в проугорських ЗМІ була поширена навмисно, щоб відволікти увагу від справжніх вимог націоналістів.

Угорський прапор на приміщенні міської ради Берегова повісили ще у 2008 році за поданням тодішнього міського голови Берегова Іштвана Гайдоша.

Також угорська влада блокуватме будь-які ініціативи України, доки мовне законодавство не буде відкликано.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ