У другому турі виборів мера Кишинева, який відбувся в неділю, 3 червня, перемогу здобув голова проєвропейської «Платформи «Гідність і правда» Андрей Нестасе, інформує DW.

За нього проголосували 52,6 відсотки виборців. Його опонента, соціаліста Іона Чебана, підтримали 47,4 відсотки виборців. Явка на голосуванні – дещо нижча 40 відсотків.

Переможець Нестасе заявив, що планує надалі «повалити нинішній режим у Молдові» і звільнити країну від «бінома Плахотнюка-Додона» (молдовські олігарх Влад Плахотнюк і президент Ігор Додон.

«У нас відмінна об'єднана команда, ми заклали хорошу основу для того, щоб здобути ще більш важливу перемогу на парламентських виборах», – зазначив Нестасе. Він додав, що не збирається пропонувати Чебанові посаду віце-мера, мовляв, «не створює коаліції з мафією», цитує агенція Інтерфакс.

У першому турі виборів мерів в молдовській столиці, що відбувся 20 травня, лідирував Чебан з 41 відсотком голосів, Нестасе був другим із близько 32 відсотків. Парламентські вибори в Молдові заплановані на листопад поточного року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ