Китайський виробник Xiaomi будує абсолютно автоматизований завод. Це буде підприємство нового покоління для нарощування виробництва смартфонів.

Як кажуть в компанії, підприємство буде обладнано передовими технологіями і зможе випускати понад 10 мільйонів пристроїв щороку, передає China Daily.

Керівник проекту Xiaomi Лей Цзюнь розповів, що завод вирішили побудувати після вдалої роботи розумної фабрики в пекінському районі високих технологій – Ічжуан. Фабрика площею 18 600 квадратних метрів обладнана повністю автономною виробничою лінією і може виробляти мільйон смартфонів преміум-класу в рік.

З місцем побудови нового заводу ще не визначились.

Також Цзюнь заявив, що вони планують популяризувати промислові роботи і знизити виробничі витрати до однієї десятої від нинішнього рівня.

«З початку цього року ми витратили 10 мільярдів юанів (1,48 мільярда доларів) на дослідження і розробки. У наступні роки ми збільшимо інвестиції ще на певний відсоток», – додав глава Xiaomi.

Також Xiaomi продовжить розширювати і зміцнювати свою присутність на закордонних ринках. Адже мета компанії – займати лідерські позиції на європейському ринку вже в наступні 3 – 5 років.

Як повідомлялося, лідер Китаю Сі Цзіньпін звернувся до військових з проханням спрямувати розум та енергію на підготовку до війни. Підсилення армії буде одним з головних завдань наступної п’ятирічки.

ІА "Вголос": НОВИНИ