Рішення про виплату компенсації батькам страченого було прийнято регіональним судом Внутрішньої Монголії, передає «The Daily mail».
 

Страченого 18-річного чоловіка на ім'я Хууджілт звинуватили в тому, що 9 січня 1996 він зґвалтував і вбив жінку в одному з громадських туалетів міста Хух-Хото. Рішення про смертну кару було прийнято судом нижчої інстанції. Китайця стратили в червні того ж року.

Тим не менш, в 2005 році Хууджілт був визнаний невинним після того, як в скоєнні злочину зізнався Чжао Чжіхун. Останній був маніяком, який за період з 1996 по 2005 рік убив 10 дівчат і молодих жінок. Він був засуджений у кінці 2006 року.

У грудні 2014 року суд автономії скасував дію вироку щодо Хууджілта. Було встановлено, що чоловік був не винен. Крім цього, вердикт був такий, що факти справи були неясними, а докази, на основі яких виносився вирок, були визнані недостатніми.

Батьки помилково страченого китайця отримають компенсацію в загальній сумі приблизно 2 мільйони юанів (близько 320 тисяч доларів).

ІА "Вголос": НОВИНИ