Як повідомляє ВВС Україна, на тілі загиблого виявили численні травми.

Центр розташований в провінції Аньхой на сході країни. Його директора і кількох співробітників затримала поліція.

Практика лікування від інтернет-залежності та ігроманії в Китаї стає популярнішою: у країні відкривається дедалі більше спеціалізованих «виправних центрів».

Подібні установи неодноразово критикували за надмірно суворе ставлення до підопічних.

Мати загиблого підлітка на прізвище Лю розповіла, що її син настільки захопився інтернетом і комп'ютерними іграми, що вони з чоловіком нічого не могли вдіяти і вирішили звернутися по допомогу.

Юнака вирішили відправити до спеціалізованого центру в місті Фуян, який рекламує себе як місце реабілітації для підлітків. Від інтернет-залежності тут лікують «психологічними консультаціями і фізпідготовкою».

Юнака відвезли до центру ввечері 3 серпня. Через два дні його батькам повідомили, що їхнього сина відвезли в лікарню, де він згодом помер. Точна причина смерті невідома.

Однак, за словами батьків, лікарі виявили на тілі їхнього сина понад 20 зовнішніх і кілька внутрішніх травм. Батькам дозволили подивитися на тіло в морзі.

«Тіло мого сина було повністю вкрито шрамами – з голови до ніг... Коли я відправляла його в центр, він був в порядку – як він міг померти за дві доби?» – цитує пані Лю газета.

Державна телекомпанія CCTV повідомила, що поліція затримала директора центру та чотирьох його співробітників. Сам центр закрили до закінчення розслідування обставин події.

В останні роки в Китаї зросла кількість таких «виправних центрів» для ігроманів. Деякі з них відкриваються на базі державних лікарень, деякі існують окремо за підтримки приватних осіб.

Попри використання жорстоких практик, побиття пацієнтів або електрошокової терапії, вони продовжують користуватися популярністю.

Професор Трент Бакс з Жіночого університету Іхва в Сеулі, який вивчав проблему зростання інтернет-залежності у китайської молоді, каже, що багато подібних центрів використовують емоційно забарвлену рекламу, яка приваблює батьків, що шукають «швидке вирішення проблем своєї дитини».

«Батьки бояться, що щасливе майбутнє їхньої єдиної дитини під загрозою через те, що вона відмовляється кинути ігри й сісти за підручники», – пояснив експерт.

За словами професора, батьки можуть дотримуватися традиційних поглядів на виховання і вважають прийнятним насильство з метою виховання маленького бешкетника.

Китайська влада вже почала боротися із такими центрами. На початку цього року був підготовлений законопроект, що забороняє жорстокі методи лікування від ігрової залежності, зокрема електрошокову терапію.

Компанії також почали обмежувати доступ юних користувачів до ігор онлайн.

У липні китайський телекомунікаційний гігант Tencent обмежив кількість годин, які діти можуть витрачати на одну з найпопулярніших комп'ютерних ігор компанії.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ