Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповіла голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

За її словами, у столиці після переатестації працівників колишньої міліції було змінено майже всіх керівників.

«Київ. Керівництво вищої ланки – 80% звільнили, керівництво середньої ланки – 70% звільнили, рядового складу – близько 14% звільнили. Це цифри, які показують реальну ефективність атестації. Область. Це 60% вищого керівництва, середнього – 40% і 15% – рядового складу. Загалом в Києві й області переатестацію пройшли близько 13 тисяч працівників», – зазначила Деканоідзе.

Вона також сказала, що одночасно звільнити весь склад колишніх працівників міліції було б неправильно з боку поліції. Тому всім дали можливість пройти переатестацію і довести свою профпридатність.

«Якби ми перепризначували всіх поліцейських, як зробив Путін, то нам би суспільство сказало, що це профанація. Ні, ми задіяли громадськість, сказали голосно, що починаємо складний процес переатестації. Це двоетапний процес – тестування, психологічні тести, поліграфи», – пояснила голова української поліції.

Хатія Деканоідзе додала, що переатестація наразі триває на Волині, у Рівному та Хмельницькій області. Далі – Одеса, Миколаїв.

«У нас зараз близько 7 тисяч поліцейських, такий природний відбір і внутрішнє очищення – це важливий механізм. Але я, чесно кажучи, особисто переживала, що відсів патрульних поліцейських міг бути більший. У Грузії ми спочатку поміняли 40% патрульних поліцейських, які прийшли», – сказала вона.

Водночас керівник поліції повідомила про те, що після створення патрульної поліції і ліквідації ДАІ вони мають узятися за очищення кримінального блоку. Однак це доволі велика й важка робота, тому до неї треба підходити виважено.

ІА "Вголос": НОВИНИ