У столиці України правоохоронці провели обшуки складських приміщень, які використовувались для масового виробництва, зберігання та збуту незаконно виготовленої алкогольної продукції.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури міста Києва.

Під час обшуків було виявлено та вилучено обладнання для виготовлення недоброякісної алкогольної продукції, рідину з характерним запахом спирту, близько 1,5 тис. пляшок контрафактної горілки "Пшенична" та близько 3 тис. підроблених марок акцизного податку.

"Особами, які організували виготовлення недоброякісних алкогольних напоїв, виявились двоє громадян Грузії", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зауважують, що після проведення обшуків заплановано призначення судово-хімічної експертизи для встановлення наявності реальної загрози для життя і здоров’я людей, які могли вживати вказану продукцію.

Наразі ведеться досудове розслідування за ч. 3 ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків).

До слова, таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

ІА "Вголос": НОВИНИ