[media=158222,158223,158224] 

Про це повідомила начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Києва Оксана Блищик, повідомляє канал «112 Україна».

«Було декілька провокаторів. Вони кинули пляшки, в яких був кефір. На щастя, їх відразу локалізували. Цих чотирьох хлопців доставили в Шевченківське управління поліції. Зараз вже встановили, хто ці люди - вони всі виявилися студентами, 1996, 1998 та 1999 року народження. З їх пояснень, таким чином вони хотіли показати свою незгоду з тезами, які висловлювали учасники маршу, таким чином хотіли привернути увагу», - заявила Блищик.

Зараз вирішується питання про складання адміністративних протоколів за статтею 173 кодексу України про адмінпорушення – «дрібне хуліганство». Провокаторам загрожує штраф, сума якого залежить від рішення суду.

Нагадаємо, о 11:00 Києві 8 березня на Софіївській площі розпочався феміністичний марш. Організатори маршу позиціонують його як хода проти насильства над жінками.

Марш проходить під гаслами «Ні насильству всіх форматів – від пологових будинків до військкоматів!». Також учасники прийшли з плакатами  «Квіти, клумби, права - жінкам!».

Організатори маршу повідомили, що напередодні заходу отримували погрози у свій бік  і про намір у зв'язку з цим звернутися в поліцію.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ