Співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно з слідчими Києво-Святошинської поліції та прокуратури успішно провели спецоперацію по затриманню злочинної групи, учасники якої організували надання різноманітних сексуальних послуг на території області, передає kiev.dtp.ua.

За словами начальника управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Андрія Ткача, оперативники упродовж 9 місяців проводили кропітку роботу по документуванню злочинної діяльності вказаної групи. У результаті проведеного комплексу процесуальних дій усіх 6 фігурантів групи затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

52-річний киянин організував незаконний бізнес на території готельного комплексу на Кільцевій дорозі, під виглядом надання послуг масажу. До складу його «бізнес структури» увійшли: 2 диспетчери, 20 повій та 3 водія-охоронця, які за необхідності доставляли дівчат на виїзні замовлення та виконували функції інкасаторів.

Для отримання великих прибутків та постійного оновлення клієнтської бази зловмисники поширювали рекламні візитівки із зазначеними контактами, в основному серед відвідувачів лазень та саун.

На даний час тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч.2 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ