Про це заявила на брифінгу керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, пише УНІАН.

Вона закликала громадські організації та політичні сили, які заявили про проведення цими днями акцій у центрі столиці, дотримуватися громадського порядку і не вдаватися до провокацій і протиправних дій.

«Закликаю всіх, усі політичні сили й мирних демонстрантів, з великою відповідальністю поставитися до цієї ситуації. Завдання Національної поліції – охороняти й забезпечувати порядок, зокрема безпеку учасників акцій. Водночас хочу підкреслити, що лідери політичних сил і громадських організацій повинні усвідомлювати відповідальність, яку несуть за організацію масових заходів», – зазначила Деканоїдзе.

Водночас Деканоїдзе підкреслила, що поліція буде строго припиняти будь-які провокації.

«У разі загрози життю громадянам, у тому числі й демонстрантам, поліція буде реагувати в рамках закону», – додала вона.

Водночас начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко зазначив, що вже надійшли заявки на проведення масових заходів від двох політичних сил – ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», на загальну кількість учасників від 3 до 6 тис. осіб. Однак він зазначив, що ця кількість може збільшитися, оскільки ще можуть надійти заявки від інших політичних і громадських організацій.

Крищенко уточнив, що громадський порядок у місті охоронятимуть до 4 тисяч поліцейських, будуть працювати кінологи і 5 груп вибухотехніків.

ІА "Вголос": НОВИНИ