У Києві почали відзначати День Європи. Мер столиці Віталій Кличко урочисто відкрив “Дунайський шлях в Європейський Союз”.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, свято відбувається на Михайлівській площі перед будівлею Міністерства закордонних справ. У ньому зокрема берут участь посли Бельгії, Великої Британії, Данії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Туреччини та інших країн.

Початок святкування супроводжувався гімном України та Європейського Союзу у виконанні оркестру. У ході церемонії відкриття виступили віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, посол ЄС в Україні Матті Маасікас та посол України в Угорщині, а також голова Дунайської комісії Любов Непоп.

Стефанішина зазначила, що ЄС є найбільшим політичним союзником України. Мааскіас у свою чергу наголосив, що ЄС є найбільшим донором України, який підтримує її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Святкування почалося на Михайлівський площі о 8.00 екоперегонами – перегонами на електроскутерах на кубок «Днів Європи-ScootKyiv». У столиці також проходить арт-інсталяція “Дунай” Андрія Єрмоленка і виставки артефактів “Дунайської комісії”.

Святкування Дня Європи завершиться о 20.00 симфонічним концертом та виконанням композиції українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра».

 

https://youtu.be/aVY4R7E4Tos

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ