Викрито 39-річного заступника директора Київського міського бюро технічної інвентаризації в отриманні неправомірної вигоди від жінки за можливість зняття арешту на майно.

За 2000 доларів США правопорушник пообіцяв заявниці зняти арешт на майно в Державному реєстрі речових прав, інформує прес-служба Нацполіції України.

За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі Національної поліції у місті Києві викрили 39-річного заступника директора Київського міського бюро технічної інвентаризації в отриманні хабара від жінки за можливість зняття арешту на майно.

Правоохоронці розповіли, що посадовець вимагав та отримав від мешканки міста Києва неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США. «За ці гроші він пообіцяв внести в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно відомості про скасування арешту на майно. Передача хабара відбувалась у два етапи – 300 та 1700 доларів. Після отримання другої частини обумовленої суми правопорушника затримали з речовими доказами у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», – зазначають у відомстві.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігурантові підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=yTu27L2EpMw

ІА "Вголос": НОВИНИ