[media=144475,144476,144477] 

Шанувальники спорту матимуть можливість доторкнутися до одного з головних символів Олімпійських ігор. Експозиція у київському готелі Прем’єр-Палац триватиме до 28 лютого.

В урочистому заході взяли участь віце-президент Національного олімпійського комітету України Равіль Сафіуллін, генеральний директор готелю Прем'єр-Палац Максим Бондарук, керівник Департаменту Олімпійських видів спорту Міністерства молоді і спорту України Роман Вірастюк та український стронгмен, факелоносець Ігор-2018 Василь Вірастюк. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

«Хочу закликати українських вболівальників вірити, підтримувати і вболівати за наших спортсменів на Іграх-2018, а олімпійцям – спортивної вдачі і успіхів в Пхьончхані», – сказав під час заходу Равіль Сафіуллін.

Як писав «Вголос», на відкритті Олімпіади в Пхьончхані буде троє прапороносців родом з України.

Офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 розпочнеться у п'ятницю, 9 лютого, о 13:00 год за Києвським часом, тоді як у південнокорейському Пхьончхані буде восьма вечора.

Трансляцію в прямому ефірі в Україні покаже канал UA: Перший. Також усі олімпійські трансляції українці зможуть дивитися на платформах онлайн-телебачення.

Нагадаємо, що загалом на Олімпійських іграх-2018 виступлять понад 2500 атлетів з 92 країн, які розіграють 102 комплекти нагород у 15 видах спорту. Україну у Пхьончхані представляють 33 спортсмени в 9 видах спорту (біатлон, фристайл, лижні гонки, лижне двоборство, санний спорт, скелетон, сноубординг, фігурне катання, гірськолижний спорт).

«Біла» Олімпіада-2018 триватиме до 25 лютого.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ