[media=155031,155032,155033,155034] 

У виданні зібрані доповіді відомих публіцистів, науковців та політиків, а також студентські та аспірантські есе, в яких проаналізовано сучасні виклики та загрози, що стоять перед Україною, запропоновано шляхи протистояння російській агресії та збереження національної ідентичності, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

У заході взяли участь очільник «Українських студій стратегічних досліджень», організатор Бандерівських читань Юрій Сиротюк, суддя Конституційного Суду України (2006-2015 рр.) Віктор Шишкін, професор НУ «Львівська політехніка», доктор філології Ірина Фаріон, завідувач кафедри історії МДПУ ім. Б. Хмельницького, професор Олександр Ситник, очільник ОУН Богдан Червак, віце-спікер Верховної Ради України VII скликання Руслан Кошулинський, кандидат філософських наук Сергій Здіорук, директор науково-дослідного Інституту українознавства Богдан Галайко, професор КНУ ім. Т. Шевченка, доктор історичних наук Володимир Сергійчук, а також експерт «УССД» Юрій Олійник.

«Коли ми починали робити Бандерівські читання, то хотіли залучити якомога більше людей, які вміють мислити категоріями українського націоналізму. Крім нас, ніхто українську революцію не продовжить і не завершить. У нас не стоїть питання: як ми змінимо Порошенка? Головне – наступним кроком втілити якісні та позитивні зміни в суспільстві. Поширення зневіри – це головна зброя Путіна в наступному етапі визвольних змагань, коли нас спробують роз’єднати. Якщо ми не закінчимо цю революцію, то «закінчать» нас», – наголосив очільник «УССД» Юрій Сиротюк.

Своєю чергою, свободівка Ірина Фаріон під час презентації видання зазначила: «Завдання цього проекту Юрка Сиротюка – максимально дійти до українського загалу, аби вплинути на свідомість громадян та змінити їхній світогляд, зробивши його революційним».

Організатори зауважили, що мають плани презентувати видання матеріалів IV Бандерівських читань по всіх областях України та закликають до співпраці. Окрім того, було анонсовано п’яті читання, які відбудуться наступного року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ