Про це з посиланням на повідомлення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому тариф на теплову енергію для споживачів столичної енергокомпанії ТОВ «Євро-реконструкція» (Дарницька ТЕЦ) збільшиться на 84,5% (на 434,09 грн/Гкал) - до 947,74 грн/Гкал (без ПДВ).

Тарифи на послугу центрального опалення для киян, які почнуть діяти з 1 липня, поки що не оприлюднено: вони враховують тариф на теплову енергію та витрати на утримання абонентської служби.

Як повідомлялося з посиланням на голову НКРЕКП Дмитра Вовка, основним драйвером зростання стало ухвалення урядом рішення про підвищення граничного тарифу на газ, що відпускається підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) для подальшого використання на потреби населення, з 2994,3 до 6810 грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Крім того, під час підвищення тарифів на тепло було враховано зростання заробітної плати, збільшення тарифів на електроенергію, інші чинники.

«Київенерго» при виробництві теплової енергії використовує виключно газ (нині питома вага газу в тарифі на тепло підприємства становить 71,7%), «Євро-реконструкція» - газ і вугілля антрацитової групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ