Про це пише «Культпростір».

«Тема «жінка-художник» та її роль в сучасному мистецтві викликали свого часу дуже неоднозначну оцінку у вітчизняному арт-середовищі, – говорить куратор виставки Георгій Браїловський. – У свідомості поборників чистоти мистецтва від гендерної ознаки сталася підміна понять «жіноче мистецтво» і «мистецтво, зроблене жінками».

Також Георгій вважає, що нерозуміння того, що жінки здатні створювати великі твори мистецтва – це прояв лицемірства і пострадянської інтерпретації історії мистецтва й людства в цілому.

 «Поняття «жіноче мистецтво» не існує, як і понять «світова жіноча політика», «жіноча економіка» й інших, – переконаний куратор. – Але існує боротьба жінок за свої права, яка триває донині».

В експозиції виставки «Жіночий арт» представлені роботи мисткинь, які відвойовують своє місце в сучасному мистецтві. Серед них – Тетяна Малиновська, Ніна Мурашкіна, Марія Куліковська, Ольга Селищева, Олеся Джураєва, Ольга Кравченко, Олена Придувалова, Олена Рижих, Ліза Портнова, Саша Чічкан, Оксана Радкевич та Емма Тремба.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ