Про це пише «Культпростір».

«Твори Юлії Сегаль експонуватимуться в Україні вперше. До експозиції увійде понад 20 робіт у бронзі й бетоні. Це переважно рельєфи, серед яких її фірмові «прорізані рельєфи», – розповіла кураторка «Дукату» Іванна Стратійчук.

На думку Юлії Сегаль, класичний рельєф – це ілюзія простору, яка створює відчуття задухи – «як запорошений задник у театрі, що зображає небо чи перспективу міста». «Мені захотілося прорвати цей задник, зробити в рельєфі дірку у вигляді вікна або дверей, – говорить скульпторка. – Завдяки цьому складається враження, що там, за рельєфом величезний простір, а те, що на першому плані, стає ближчим, ріднішим, і глядач перетворюється на співучасника події, співпереживає».

Для своїх робіт Юлія Сегаль найчастіше використовує гіпс і бетон, оскільки вважає, що ці матеріали передають повітря, дихання й життя.

Юлія Сегаль народилася в Харкові, а з часом переїхала з сім’єю до Ізраїлю. Скульптури Юлії Сегаль зберігаються у колекціях знаних музеїв світу, серед яких Третьяковська галерея в Москві та Російський музей у Санкт-Петербурзі. Роботи Сегаль неодноразово виставлялися в Ізраїлі, США та Росії.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ