[media=115909,115911] 

Про це інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції в м. Києві.

До складу злочинних угруповань входило по троє чоловіків: у Шевченківському районі затримали уродженців Закарпатської області віком від 21-го до 46-ти років, а у Святошинському – двох жителів Київської області та уродженця Азербайджану (1986, 1987 та 1993 р. н.).

Зловмисники викрали автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» на вул. Урлівській та ВАЗ-21014 на вул. Зодчих, відповідно.

Під час огляду особистих речей та обшуку помешкань і гаражного приміщення зловмисників правоохоронці виявили свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів на різні автомобілі, державні номерні знаки, страхові поліси, спеціальне обладнання і навіть розукомплектований автомобіль, зокрема кузов від «Деу Матіз» без панелі з номером агрегата. Усі речові докази відправлять для проведення експертизи.

«Зловмисників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання про оголошення їм підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, та обрання їм міри запобіжного заходу. Ба більше, затримані в Шевченківському районі вже зізналися, що 29 січня 2016 року в нічний час на вул. Якубовського в м. Києві намагалися незаконно заволодіти ще одним автомобілем «Toyota Land Cruiser 200». У слідства є всі підстави вважати та й речові докази вказують на те, що чоловіки причетні до вчинення аналогічних злочинів не лише у столиці, а й в інших регіонах держави. Цю інформацію перевіряють», – розповів начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ