Суд в Києві заарештував на два місяці затриманого 7 листопада киянина, підозрюваного в організації масштабної афери з нерухомістю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

"Підозрюваному у скоєнні масштабної афери зі столичною нерухомістю судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі майже 31 млн грн", - йдеться в повідомленні. 
За даними слідства, зловмисник організував злочинну групу, учасники якої в 2012-2013 роках через підставних осіб і за допомогою підроблених документів реалізували елітну нерухомість. "Під виглядом продажу трьох об'єктів нерухомості по вул. Хрещатик та Червоноармійській, вони заволоділи коштами підприємця на суму понад 62 млн грн", - зазначили в прокуратурі. 
Організатор злочинної схеми з 2014 року перебував у розшуку у зв'язку з втечею з-під варти і був затриманий 7 листопада в Києві. 
У прес-службі столичної прокуратури відзначили, що запобіжний захід підозрюваному обрано в рамках провадження у ст. 190 і 358 КК України, йому також повідомлено про підозру по ст. 393 КК України (втеча з-під варти). 
"Проти нього матеріали були виділені в окреме кримінальне провадження у зв'язку з розшуком. У грудні 2014 року він втік зі столичного госпіталю, перебуваючи під вартою", - зазначила прес-секретар Надія Максимець. 
Також наголошується, що в Печерський суд Києва спрямований обвинувальний акт проти спільників підозрюваного. 

ІА "Вголос": НОВИНИ