[media=107083,107084] 

Про це повідомила прес-служба МВС Києва.

«Чоловік у Голосіївському районі намагався підпалити іномарку. Під час досудового розслідування підозрюваний зізнався в пошкодженні ще трьох машин. Йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою», сказано в повідомленні.

Близько 03:00 оперативники під час відпрацювання території району помітили чоловіка, який ходив поміж припаркованих на вулиці автомобілів. Міліціонери почали спостерігати за ним: зловмисник дістав пластикову пляшку з рідиною (пізніше встановлено, що це був розчин для розведення багать) і вилив вміст ємності на правий бік автомобіля «Шкода». Під час спроби підпалити машину його затримали оперативники.

Доставлений у райуправління міліції палій виявився 50-річним громадянином іншої держави. Як стало відомо правоохоронцям, він тривалий час провів за ґратами за скоєння майнових злочинів. В Україну приїхав у серпні цього року. Намагався знайти роботу, але марно.

Свої протиправні дії пояснив тим, що його дратували припарковані дорогі автомобілі. Тому вночі він підпалював транспортні засоби. Чоловік зізнався: загалом пошкодив три іномарки.

Слідчий відділ чоловікові оголосив про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Проводять досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ