Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зловмисник діяв за такою схемою: звертався до консультантів ювелірного магазину, щоби підібрати найдорожчий виріб у подарунок своїй дівчині. Після того, як продавець демонстрував численні прикраси, зловмисникнепомітно ховав деякі у кишені. Із приміщення магазину на вулиці Городецького чоловік вкрав годинниквартістю понад 600 тисяч гривень, а з ювелірної крамниці на площі Спортивній поцупив дорогоцінний браслет вартістю понад 29 тисяч гривень.

Потерпілі повідомили працівникам поліції, що зловмисник виглядав як заможний потенційний клієнт, постійно відволікав їх розмовами та проханням показати інші прикраси. Після однієї з таких крадіжок зловмисника затримав охоронець, який помітив чоловіка поблизу торгового центру та якого обґрунтовано підозрював у вчиненні крадіжки.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – це іноземець, якийперебував у міжнародному розшуку як особа, яка вчинила на території Республіки Білорусь крадіжку золотої каблучки вартістю понад 13 тисяч доларів, а також, згідно із інформацією Інтерполу Білорусі, у період із 2000 по 2010 роки вісім разів притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

Вироком Святошинського районного суду у місті Києві зловмисника за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, засуджено до восьми років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ