[media=167086,167087,167088,167089] 

Про це повідомляє відділ Нацполіції в Києві.

Повідомлення про викрадення «Рендж Ровера» надійшло до поліції кілька тижнів тому. Заявник розповів поліцейським, що залишив свій автомобіль біля під’їзду багатоповерхівки на декілька хвилин, а коли повернувся, то виявив, що авто зникло.

Орієнтування щодо викраденого автомобіля було терміново передано всім автопатрулям. По місту Києву було введено план «Перехоплення», але тоді зусилля правоохоронців не мали успіху. За цим фактом слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна. Як з’ясували в поліції, зниклий позашляховик було обладнано системою проти крадіжки, та її роботі, ймовірно, перешкоджали зловмисники.

Оперативні працівники, які розшукували автомобіль, тісно співпрацювали з його власником. Чоловіки відпрацьовували всі можливі варіанти подальшої долі іномарки та осіб, які могли би бути причетні до злочину.

Днями до співробітників карного розшуку Оболонського управління поліції надійшла оперативна інформація про те, що в Шевченківському районі столиці спрацював «маячок» на зниклому «Рендж Ровері». Правоохоронці разом із заявником одразу ж виїхали за вказаною адресою і відшукали автомобіль на мийці у приватному секторі столиці. Під час обшуку іномарки правоохоронці виявили пристрій, який «глушить» сигнал GPS-маячка. У водія, який перебував за кермом викраденого транспортного засобу, поліцейські відібрали пояснення. Чоловік співпрацює зі слідством.

Наразі слідчо-оперативні дії правоохоронців спрямовані на якомога швидше встановлення та затримання осіб, причетних до викрадення позашляховика.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ