Як повідомляє «Громадське», учасники акції вирушили до посольства Німеччини, де закликали канцлерку Ангелу Меркель звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою звільнити Сенцова.

«Мало тиску на Європу, тому потрібно постійно нагадувати про те, що Росія агресор і тримає українських політичних в’язнів. У владі РФ немає людяності, тому навряд чи нам вдасться до них достукатись, але якщо закликати міжнародну спільноту, то може бути результат», — сказав один із організаторів акції, автомайданівець Андрій Бондаренко.

Окрім закликів звільнити Сенцова, учасники акції закликають підтримати ще одного українського політв’язня у Росії — Миколу Карпюка.

«Миколу засудили до 20 років ув’язнення у Росії за його політичні погляди. Ми маємо їх підтримувати, бо і Микола, і Олег борються проти режиму, який панує у Росії», — зазначила одна з організаторів Юлія Рудяк.

Також ініціатори акції анонсували великий захід, приурочений до дня народження Олега Сенцова 13 липня.

 

Учасники акції #FreeSentsov на Майдані Незалежності у Києві.

Нагадаємо, що 4 липня у Маріуполі відбувся мітинг на підтримку Олега Сенцова, а через два дні, 6 липня, у Москві організували відповідний концерт.

ІА "Вголос": НОВИНИ