У Києві зросте квартплата у частині обслуговування будинків та прибудинкової території через підвищення цін на електроенергію, яка використовується для освітлення місць загального користування та функціонування ліфтів у багатоквартирних будинках.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, передає УНІАН.

"Зростає ціна електроенергії для експлуатації ліфтів, освітлення місць загального користування згідно з рішенням Національної комісії, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Цей факт безперечно вплине на збільшення вартості утримування будинків", - сказав він.

За словами начальника Управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віри Радченко, НКРЕКП збільшила на 60 копійок тариф на електроенергію для освітлення місць загального користування та для освітлення ліфтів у багатоквартирних будинках.

Радченко зазначила, що тариф на освітлення у ліфті і місць загального користування закладено в тариф на утримання будинку та прибудинкової території. Згідно з процедурою, підвищення квартплати потрібно узгодити щонайменше за два тижні з мешканцями.

Через брак часу на узгодження тарифів може статися ситуація, коли після нового року у багатоповерхівках зупиняться ліфти та відключиться освітлення у місцях загального користування, зазначили у КМДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ