В столиці майже зупинилась добудова Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Про це повідомляє Віталій Кличко в Facebook.

Мешканці Русанівських садів вже майже рік блокують рух вантажівок до будмайданчика.

«З активістами неодноразово зустрічалися представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, представники проектних установ та підрядних організацій, що працюють на будівництві. Пояснювали і показували план об’єкту», – каже Кличко.

Як відомо, цим проектом передбачене влаштування з’їздів на ділянці від озера Русанівське до вулиці Центральної Садової і також з’їзди з мосту в напрямку вулиць Оноре де Бальзака та Алішера Навої. Причому буде збережено озеро Райдужне.

Заблокована дорога належить до автомагістралей районного значення та перебуває у комунальній власності, а не у приватній, як запевняють активісти.

«Місто не може зупинити будівництво мостового переходу на догоду групці людей! Цей міст – важлива магістраль для декількох мільйонів жителів столиці і є об'єктом загальнодержавного значення», – роз’яснює Кличко.

Через блокування зірвано терміни поставки матеріалів для зведення насипу й графік завершення будівництва мосту до кінця цього року.

Будівельники були змушені звернулись до правоохоронців для припинення незаконного перекриття руху вантажного транспорту вулицею Центральною Садовою для завершення будівництва мостового переходу.

«Цей об’єкт життєво потрібен столиці і ми його добудуємо. Я вважаю таку ситуацію неприйнятною. І навіть дикою!», – заявив Віталій Кличко.

Читайте більше про актуальні новини Києва на Вголосі:

У Києві ввечері 30 листопада у Дарницькому та Дніпровському зафіксовано забруднення повітря. Фахівці радили жителям столиці зачинити вікна, особливо вночі і рано вранці.

Київ посів 87-му сходинку в рейтингу кращих міст світу The World’s best cities від компанії Resonance. Перші три сходинки посіли Лондон, Нью-Йорк та Париж відповідно.

1 грудня, в Києві підприємці з різних міст України вийшли на масовий протест проти карантину. Акцію SaveФОП організували під стінами Верховної Ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ