Про це «Вголосу» розповів Вадим Підгородній, який 2 місяці тому очолив Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За його словами, така взаємодія вже дала перші результати: перед судом постануть колишній директор Державного підприємства «Рава-Руський лісгосп», протиправні дії якого завдали шкоду підприємству більш ніж на 250 тисяч гривень, а також колишні директор та головний бухгалтер Державного підприємства «Жовківський  лісгосп», дії яких завдали матеріальної шкоди підприємству на 500 тисяч гривень.

«Досвід країн, які побороли хабарництво, – Грузії, США, Японії, Сингапуру та інших  свідчить: населення повинно повідомляти про корупційні злочини. Активне суспільство, яке інформує про факти корупційних злодіянь, за кілька років здатне значно знизити рівень хабарництва. Ось чому ми намагаємося налагодити конструктивний діалог з громадянським суспільством», – пояснює Вадим Підгородній.

Він також додає, що системна робота забезпечила сталий розвиток управління, незважаючи на надзвичайно складну ситуацію в країні. Зокрема, Львівське обласне управління за 12 місяців минулого року сплатило податків на суму 112,6 млн грн, що на 26% більше, ніж 2013-го. Збір на спеціальне використання лісових ресурсів до державного бюджету (лісовий дохід) 2014-го зріс на 7,3 млн грн, що на 37% більше, порівняно з попереднім роком.

Обсяги реалізації продукції підприємствами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за листопад-грудень 2014 року збільшилися на 40%. А середньомісячна зарплата на підприємствах Львівського ОУЛМГ зросла на 19%, порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

Також Вадим Підгородній відзначив високий професіоналізм та патріотизм пересічних працівників галузі, 39 з яких нині захищають Україну зі зброєю в руках. Працівники управління вважають своїм громадянським обов'язком опікуватися долями цих бійців АТО та їхніх родин.

ІА "Вголос": НОВИНИ