Сьогодні, 10 липня, поблизу Львова другий рік поспіль запрацювала молодіжна літня школа «Разом до успіху”.

Як і минулого року, цьогорічна літня школа для 23-ьох активних молодих активних осіб віком 18-25 років відкрилася у парку-готелі «Древній Град» (7-й км Київської траси). Про це передає кореспондент «Вголосу».

Літня школа організована для активної молоді із Львівської, Тернопільської, Дніпропетровської та Харківської областей. Потрапили сюди також і тимчасово переміщені особи, що змушені були покинути свої домівки через російську окупацію.

Фінансують проведення такої літньої школи Міжнародна організація з міграції, Агентство США з міжнародного розвитку USAID, привітали учасників школи і представники Львівської ОВА.

Міжнародні інституції ставлять за мету навчити молодь запобігати будь-яким проявам торгівлі людьми, безпечній міграції під час вимушених переїздів, що є масові нині в Україні через російську військову агресію.

За словами організаторки літньої школи у Львові Анні Чернявській, усіх 23-ьох учасників ретельно відбирали через сайт МОМ, вивчали їхню мотивацію та аналізували пропозиції застосування набутого досвіду під час літньої школи.

Для усіх учасників школи “Разом до успіху” п’ять днів інтенсивних тренінгів будуть переплітатися із знайомством з побутом і мистецтвом Львівщини.

Одна із учасниць літньої школи Наталя Григорьєва змушена була виїхати із тимчасово окупованої Каховки і зараз мешкає у Кропивницьку, де поступила і навчається у Донецькому університеті внутрішніх справ. Для її майбутнього фаху особливо важливо засвоїти психологічні аспекти запобіганню торгівлі людьми та познайомитися із різними ситуаціями, що виникають під час вимушеної міграції, порівняти свій та чийсь досвід.

А окрім того для усіх без винятку учасників літньої школи п’ять днів навчання у ній є водночас чудовим відпочинком і релаксом.

ІА "Вголос": НОВИНИ