[media=136005,136006] 

Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент «Вголосу».  

«Ми вже домовилися з польським інвестором (щодо будівництва сміттєпереробного заводу, ред.) – з компанією «Вейст Менеджмент Системс» (спільним українсько-польським товариством). Оголошені громадські слухання, які відбудуться 25 липня, після чого відбудеться і процедура передачі земельної ділянки, зазначив він. З цього моменту, за гарантією компанії, протягом 9-ти місяців виконуватимуть роботи першого етапу будівництва комплексу. Через 9 місяців ми зможемо вже частину сміття, яке продукують у місті Львові, завозити і переробляти на цьому комплексі.  Загалом термін будівництва заводу становить 3 роки».

За словами чиновника, загальна потужність заводу становить 276 тисяч тонн на рік. Тут перероблятимуть сміття як зі Львова, так і з районів області. Загальна вартість інвестицій становить 85 млн євро. Цей комплекс дасть можливість створити 105 додаткових робочих місць. У місті також розмістять полігон для тимчасового розміщення відходів. Зараз із польською стороною узгоджують умови інвестиційного договору.

Назарій Романчук розповів і про те, що відповідно до ухваленої на Львівщині Стратегії поводження ТПВ до 2030 року передбачають будівництво 4-х комплексів із утилізації твердих побутових відходів, які працюватимуть в області. У середньому на Львівщині продукує 700 тисяч тонн сміття в рік.  

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ