Про це власкору «Вголосу» повідомили у міськраді.

Так, згідно з інформацією комунальними лікувально-профілактичними закладами, захворюваність на гострі респіраторні інфекції у Луцьку станом на 20 січня склала 811 випадків, а станом на 21 січня – 719.

«Уся захворюваність представлена гострими респіраторними вірусними інфекціями, випадків грипу не зареєстровано. Випадків локальних спалахів гострих респіраторних захворювань в дошкільних навчальних закладах міста немає», – зауважують в мерії.

У навчальних закладах міста проводять заходи щодо профілактики захворюваності на грип та гострі распіраторні вірусні інфекції. Станом на 21 січня 2016 року у школах 13% дітей відсутні через хворобу.

Наразі перевищення епідемічного порогу не зафіксували.

При умові збільшення кількості хворих на грип та гострі респіраторні інфекції до 20% у Луцьку призупинять роботу дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Нагадаємо, на Львівщині у 19 людей, які лікуються у медзакладах обласного підпорядкування, підтвердили грип типу AH1N1, тобто «свинячий грип».

Нагадаємо, 18 січня у Львові зафіксували перший випадок смерті від грипу: померла 40-річна жінка. Згодом Наталія Тімко розповіла, що жінка померла, ймовірно, від грипу AH1N1.

ІА "Вголос": НОВИНИ