Відповідну програму представили сьогодні під час засідання виконавчого комітету, передає власкор «Вголосу».

За словами директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, програма забезпечення житлом на умовах співфінансування учасникам бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу для участі в проведенні АТО, а також членів сімей загиблих розрахована на 2017-2019 роки.

Відповідно до програми, 50% вартості житла оплачуватимуть з бюджету міста та інших джерел, а решту суми бійці або члени їхніх сімей мають знайти самостійно. Якщо співфінансування програми неможливе, частка з міського бюджету збільшуватиметься наполовину.

Загалом на реалізацію програми запланували витратити 96 млн грн, 24 млн грн із яких – фінансування з бюджету Луцька. Загальна площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 м кв. Якщо ж обсяг квадратних метрів перевищуватиме ліміт, то учасники АТО і члени їхніх сімей платитимуть за житло з власної кишені.

Окрім того, учасників програми знімуть з пільгової черги на житло. Варто додати, що станом на 1 вересня у виконавчому комітеті міської ради на квартирному обліку перебувало 193 сім’ї учасників бойових дій, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції, 16 військовослужбовців- учасників АТО, які мають статус ветерана війни-інваліда війни та 8 членів сімей загиблих військовослужбовців учасників АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ