Про це йшлося сьогодні під час сесії міської ради, передає власкор «Вголосу».

При внесенні змін до бюджету Луцька на 2017 рік було запропоновано зменшити видатки управління освіти у сумі 3 млн грн, передбачені на придбання автобуса для Палацу учнівської молоді.

«Мені прикро, що зняли ці гроші на придбання автобуса для дітей. Усе потрібно нашому місту і треба ту ковдру тягнути з усіх сторін. Треба знайти кошти для діток. Це неприємна стаття, яке не передбачає розвитку наших дітей. Постійно депутати обіцяли і знову ми не передбачаємо ці кошти. Діти представляють Луцьк, Волинь і привозять позитивні результати», - зазначила депутат Алла Надточій.

Мер міста Микола Романюк повідомив, що під час «бюджетної» комісії депутати переглянули ціни на автобуси.

«Кажуть, що за 3 млн грн щось знайти важко. Треба близько 4 млн грн. Представники фракцій домовилися повернутися до цього питання. Треба виділити кошти в сумі 500 тис. грн, щоб дітям могли винаймати автобус», - наголосив він.

Обранець громади Олександр Кравченко зауважив, що це він зняв пропозицію щодо купівлі автобуса. На його думку, доцільніше буде заключити договори на нерегулярні перевезення і виділити на це 500 тис. грн. Депутат Костянтин Петрочук додав, що доцільніше було б купити два маленькі автобуси, їх обслуговування буде рентабельнішим.

У підсумку обранці громади вирішили поки не купувати автобус для Палацу учнівської молоді, а виділити півмільйона гривень на його оренду.

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ