Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

За словами заступника міського голови Костянтина Петрочука, наявність смороду в місті пов’язують із діяльністю «БІО ПЕК», роботу якого зупинили. М'ясопереробні підприємства зливають виробничі стоки у міську каналізацію на вулиці Мамсурова згідно з договорами та у години, затверджені виконкомом міської ради. Тому вони не можуть бути причиною неприємного запаху.

У свою чергу, керівник ТМ «Дмитрук» Олег Дмитрук зазначив, що невдовзі на підприємстві планують запустити у роботу очисні споруди замкнутого типу, оскільки вивозити відпрацьовану рідину автотранспортом є економічно невигідно.

«В нас немає забою, ми працюємо на холодній сировині. На даний момент є укладені договори із «Луцькводоканалом» на вивіз відходів із власного виробництва. Ми в межах норми вивозимо стоки до каналізаційних мереж міста. А 15 липня цього року ми плануємо здати в експлуатацію очисні споруди», – розповів директор директор ТзОВ «Забіяка» Олександр Хвещук. Представники КП «Луцькводоканал» запевнили, що відходи м'ясопереробних підприємств не є причиною неприємного запаху у місті.

Нині підписано 19 договрів із суб’єкатми господарювання стосовно зливу відходів до міської каналізації. Голова комісії «свободівець» Микола Федік поцікавився в заступника в.о. мера чи готовий Цукровий завод вживати заходи щодо вирішення проблеми переробки відходів з виробництва в період обробки буряка, адже невідомо, яка буде реакція жому з нинішніми зливними відходами та чи не призведе це знову до утворення неприємних запахів в місті. Костянтин Петрочук відповів, що представниками Цукрового заводу буде передбачено та враховано можливий перебіг подій, аби уникнути неприємного запаху на майбутнє. У ході обговорення вирішили, що на найближче засідання сесії Луцької міської ради на розгляд депутатів буде внесено пропозицію передбачити в бюджеті міста 200 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації на розробку зливної станції на вулиці Мамсурова.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ