У Луцьку питання неприємних запахів буде остаточно зняте. Про це йшла мова під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Керівник відділу екології міськради Анатолій Гламазда зазначив, що перевищень гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин у міста не встановили.

«Зараз КП “Луцькводоканал” розглядає пропозицію щодо встановлення генератора озону повітря на КНС № 2, яка розташована в центрі міста, на вул. Івана Франка і через яку проходить 45 % міських каналізаційних стоків, що додатково забезпечить очищення повітря. Завдяки проведеним заходам і з упровадженням нових технологій щодо поводження з відходами питання неприємних запахів у місті Луцьку буде зняте.

Також перевірили чи немає несанкціонованих підключень до каналізаційної мережі міста. На вулиці Мамсурова діє єдиний пункт прийому стічних вод. Там буде встановлено решітку, аби уникнути потрапляння в каналізацію рештків тварин», — повідомив  чиновник.

Водночас секретар міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що луцьку міську каналізацію часто використовують мешканці прилеглих населених пунктів.

"У нас у каналізацію скидають із найближчих сіл рештки тварин. Чого тільки ми там не знаходимо. Якщо таке триватиме, то треба заборонити допуск мешканців сіл до нашої каналізації. Умудряються зливати навіть гноївку. Треба накладати штрафи і завершувати співпрацю з такими псевдопартнерами", — зазначив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ