Про це повідомила художниця Тетяна Мялковська, передає власкор «Вголосу».

За її словами, мета проекту «Великодні барви» полягає у тому, аби акцентувати увагу на глибинних традиціях українців, підкреслити значимість духовного та культурного значення Великодня, об'єднати творчі колективи Луцька у створенні спільного комплексу арт-об'єктів «Писанки» для популяризації свята Великодня.

Відтак, у місті оголосили конкурс для художніх шкіл, арт-студій та творчих колективів Луцька на найкращу писанку в 7-ми номінаціях. Учасники проекту отримають по одному металевому каркасу у вигляді писанки розміром 110х220 см, котрі, у притаманній авторській манері студії, потрібно задекорувати і розмістити в центрі міста до 13 квітня 2017 року. Тетяна Мялковська зауважила, що зображальні засоби можуть бути в довільних декоративно-прикладних, малярських та сучасних художньо-мистецьких техніках. Учасників проекту «Великодні барви» забезпечать усіма необхідними для роботи художніми матеріалами та транспортними послугами. Переможців очікують призи та дипломи. 

Як писав «Вголос», торік у луцькій «Галереї мистецтв» у рамках проекту «Страсний тиждень» презентували сім унікальних двометрових писанок.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ