Про це власкору «Вголосу» повідомили у ПАТ «Волиньгаз».

Господарський суд Волинської області задовольнив позовну заяву ПАТ «Волиньгаз» щодо стягнення понад 19 млн грн боргу із ДКП «Луцьктепло» за розподіл природного газу. Також підприємство одержало попередження про відключення з 11 серпня котелень міста від газопостачання через несплату заборгованості. Відтак, у помешканнях лучан не буде гарячого водопостачання. Газопостачання котельні на вулиці Карбишева у зв’язку із заборгованістю не відновили після профілактичних робіт ще із початку серпня.

Рівень розрахунків ДКП «Луцьктепло» перед ПАТ «Волиньгаз» за І півріччя склав лише 41%. Сума заборгованості становить 19 млн грн. Наразі такий борг є найбільшим з поміж усіх комунальних підприємств країни та ставить під загрозу вчасний початок та безаварійний перебіг опалювального сезону 2016-2017 років в області. Борг тепловиків за розподіл газу наразі перевищує трьохмісячний фонд оплати праці підприємства, обсяги фінасування усієї інвестиційної програми компанії за перше півріччя або розмір сплачених до бюджету податкових платежів.

«Багатомільйонна заборгованість підприємства теплокомуненерго стала на заваді у здійсненні ПАТ «Волиньгаз» комплексу заходів з підготовки газових мереж до сталого функціонування в осінньо-зимовий період, зокрема, капітального ремонту, реконструкції систем газопостачання та споруд на них, що передбачено інвестиційною програмою підприємства на 2016 рік», - зазначив комерційний директор підприємства Андрій Карпомиз.

За наявної ситуації ПАТ «Волиньгаз» також не в змозі вчасно виплачувати заробітну плату працівникам та здійснювати платежі до державного бюджету, а також фінансувати поточні витрати – придбання паливно- мастильних матеріалів для автомобілів аварійно-диспетчерської служби.

Як писав «Вголос», «Луцьктепло» найгірше в Україні розраховується за газ. 

ІА "Вголос": НОВИНИ