Про це інформує власкор «Вголосу».

На цей час підписано попередню кредитну пропозицію про фінансування, отримано дозвіл Міністерства фінансів України на здійснення запозичення, відбувається доопрацювання Кредитного Договору та Договору Гранту для підписання. Кредит від НЕФКО становитиме 10 млн грн та грант від фонду E5P більше 5 млн грн. Також йде співпраця й з ЄБРР щодо проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька.

Крім того, важливим моментом є участь у новій програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Нині напрацьовано кілька проектів з польськими партнерами.

Спеціаліст з інвестиційних питань Представництва НЕФКО Тетяна Литвин наголосила, що їй приємно перебувати у Луцьку. Вона відзначила хорошу історію співпраці з нашим містом. За її словами, у Луцькій міській раді є фахові спеціалісти, які розуміються на питаннях енергозбереження та радо йдуть на співпрацю.

Тетяна Литвин наголосила, що вдалося успішно реалізувати попередній проект. Під час сьогоднішної зустрічі хотілося б обговорити організаційні питання та напрямки подальшої роботи.

Також вона представила присутнім представників компанії IC Consulenten, які надаватимуть допомогу у реалізації проекту «Підвищення енергетичної ефективності бюджетних закладів міста Луцька».   

Варто зазначити, що учасниками проекту «Підвищення енергетичної ефективності бюджетних закладів міста Луцька» є вісім закладів бюджетної сфери, зокрема, дошкільні навчальні заклади № 4, 13, 27, 31, Луцька гімназія № 21 ім. Михайла Кравчука, спеціалізовані школи І-ІІІ ступенів № 1 та 16, Палац учнівської молоді.

У рамках реалізації проекту передбачається проведення модернізації системи освітлення, встановлення ІТП, заміна або відновлення теплової ізоляції на трубопроводах, термомодернізація зовнішніх стін, заміна вікон, зовнішніх вхідних та балконних дверей, термомодернізація дахового перекриття, термомодернізація перекриття над проїздом.

ІА "Вголос": НОВИНИ