Відповідну програму затвердили сьогодні під час засідання виконкому Луцької міськради, передає власкор «Вголосу».

За словами начальника управління культури Тетяни Гнатів, програмою передбачено проведення ряду заходів, зокрема, етно-фестивалю «Різдво у Луцьку», заходів до Дня Героїв Небесної Сотні, літературно-мистецьких заходів з нагоди 146-ої річниці від Дня народження Лесі Українки, літературного конкурсу «Книгоманія-2017», Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «InterSvitiaz accomusik», конкурсу українсько-польської поезії, фестивалю лялькових театрів «Мій маленький театр», Міжнародної акції «Ніч музеїв», фестивалю каліграфії, шрифту і книги «Простір літер» та інші.

Загалом на проведення дійств запланували витратити 2,3 млн грн із міського бюджету та інших джерел.

Заступник мера Луцька Юрій Моклиця поцікавився, чим цей проект програми відрізняється від попереднього і чому у переліку не представлений захід «Ніч у Луцькому замку».

«Якщо говорити про масштабні проекти, то передбачення втілення ініціативи мистецького об’єднання «Стендаль» фестиваль «Меридіан-Луцьк». Це міжнародна корпорація, його ініціаторами є відомі літератори, зокрема, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Юрко Іздрик та інші письменники. Цей фестиваль відбуватиметься у жовтні і він передбачає залучення літераторів із Польщі, Чехії, Ізраїлю, Литви. Окрім того, у нас буде на Спаса інтеркультурний фестиваль «Медовий спас». Також передбачений міжнародний пленер «Солом’яне диво», оскільки в нас є школа соломкарства. Я дотримуюсь думки, що цей проект не має фінансуватись за рахунок міського бюджету, а долучатись повинні представники бізнесу, які мають від цього відповідний зиск», - зазначила Тетяна Гнатів.

Своєю чергою Михайло Щур зауважив, що міська влада повинна взяти участь у співфінасуванні фестивалю «Ніч у Луцькому замку». Відтак, у підсумку виконком вирішив внести зміни до програми та передбачити в переліку фестиваль, а також виділити на його проведення 50 тис. грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ