Про це йшлося сьогодні під час засідання виконкому Луцькради, передає власкор «Вголосу».

Виконувач обов'язків начальника відділу екології Оксана Тарабанюк повідомила, що в ході здійснення контролю виявили порушення природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами. Зокрема, не налагоджений первинний облік відходів за відповідною формою, територія підприємства засмічена відходами (побутові, зношені автомобільні шини, будівельні відходи, металобрухт тощо), відсутній наказ про призначення відповідальних осіб за охорону навколишнього природного середовища, не впорядковано тимчасове зберігання відходів тваринного походження, відсутні місця для тимчасового зберігання відходів, а також декларацію про відходи за 2016 рік не подано на реєстрацію.

За словами Оксани Тарабанюк, що наслідком допущених системних порушень природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами стало вчинене правопорушення з несанкціонованого розміщення виробничих відходів на території ТОВ «Доброслав-Луцьк». Відтак, підприємця Миколу Кобака зобов'язали усунути недоліки в дотриманні природоохоронного законодавства.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська повідомила, що нині територію, де незаконно вивантажили тваринні рештки, час від часу обстежують, аби ситуація не повторилась.

«Це не завжди так було, це водій випадково викинув відходи. Відходи утилізовано, водія покарано, уже ведеться облік відходів. Це не від нас іде такий сморід, але більше таке не повториться», – зазначив директор ТОВ «Доброслав-Луцьк» Микола Кобак.

Ігор Алєксєєв закликав «не робити дурнів» із членів виконкому, адже водій не міг випадково вивантажити тонни відходів.

«Треба посилити роботу, аби повиловлювати всіх тих недобросовісних підприємців, які незаконно зливають відходи в каналізацію, їх сфотографувати та показати публічно», – додав виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук.

Як писав «Вголос», мешканці Луцька продовжують масово скаржитися на нестерпний сморід у місті. Працівники муніципальної поліції Луцька виявили тваринні рештки на вулиці Лідавській, 2, котрі скидає ТОВ «Доброслав-Луцьк», що спричинило сморід у 33-40-ому районах. За словами виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука, підприємство не вивозить ці залишки і не дає зробити це міськраді, а екологічна інспекція ніяк не реагує.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ