Про це йшлося під час оперативної наради у Луцькраді, передає власкор «Вголосу».

Так, протягом місяця лучани масово скаржилися на лінію оперативного реагування міськради «15-80» на неприємний запах каналізаційних стоків.

Начальник відділу екології Анатолій Гламазда повідомив, що працівники відділу спільно з управлінням із питань надзвичайних ситуацій та КП «Луцькводоканал» двічі обстежили самопливну каналізаційну мережу вздовж річки Сапалаївка в центральній частині міста, однак пошкоджень мережі не виявили.

Перевірили й роботу каналізаційно-насосної станції № 2, із якої перекачують каналізаційні стоки з центральної частини міста на очисні споруди, а також роботу самих очисних споруд. Порушень технологічного процессу також не знайшли.

«Неприємні запахи виникають лише в робочі дні тижня, тож можна констатувати, що це трапляється під час зливання спеціалізованою автомобільною технікою в міську каналізаційну мережу нечистот із цехів забою великої рогатої худоби та м'ясопереробних підприємств. Висока температура повітря сприяє швидкому розкладу цих нечистот, від чого з’являється специфічний різкий запах», - зазначив Анатолій Гламазда.

Він розповів, що нечистоти можуть надходити до міста й від підприємств із сусідніх районів.

Відтак, «Луцькводоканал» повинен провести роз’яснювальну роботу з підприємствами та закрити каналізаційні люки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ