Відповідне рішення ухвалив виконком Луцькради, передає власкор «Вголосу».

Заступник мера Луцька Тарас Яковлев зазначив, що потрібно досліджувати пасажиропотік у транспорті, однак, за розрахунками фахівців та антимонопольного комітету, собівартість проїзду в автобусах у 3 грн не відповідає дійсності.

«Вже майже півроку ми піднімаємо питання підвищення вартості проїзду. На сьогодні є серйозні проблеми з капітальними ремонтами транспорту, дуже багато машин стоїть з ремонтами паливної апаратури, двигунів, кузовів тощо. Із лютого вже в наших сусідів підняли вартість до 4 грн, зокрема, у Рівному. Лише у Луцьку тариф лишається незмінним. Перевізники змушені обирати між тим, купувати запчастини чи фарбувати транспортні засоби. Транспорт – життя і здоров’я людей. Не забувайте, що транспорт має й стратегічне значення. Ми давали транспорт, щоб довозити воїнів на полігони. Є багато нарікань, я визнаю, але тариф треба міняти», – наголосив директор підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький.

Відтак, вартість проїзду в автобусах Луцька зросте з 3 грн до 4 грн. Для дітей шкільного віку від 6 до 14 років вартість проїзду в автобусах на міських маршрутах загального користування становитиме 1 грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ