У Луцьку запровадять нові правила розміщення та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Про це йшлося під час зустрічі у міськраді, передає власкор «Вголосу».

Планують, що розміщення тимчасових споруд здійснюватимуть на умовах конкурсу, а не затверджуватимуть на виконкомі. Конкурс буде відкритим і його проводитиме управління містобудування й архітектури.

Той підприємець, котрий запропонує найвищу ціну за оренду, — переможе й отримає дозвіл на розміщення МАФу. Змінюється підхід до встановлення літніх майданчиків біля закладів громадського харчування: їх можна буде встановлювати закладам без виготовлення паспорта прив’язки.

Розроблять й реєстр усіх тимчасових споруд на геопорталі міста Луцька.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що конкурс відбуватиметься на вільні місця, які подасть Управління містобудування й архітектури. Вказуватимуть місце розміщення МАФу, його розміри та стартову ціну за місяць.

Інформація про конкурс буде опублікована на сайті міської ради. Охочий взяти участь у конкурсі має подати заяву, сплатити гарантійний внесок у розмірі стартової ціни за три місяці, який повернеться впродовж десяти днів, у разі якщо заявник не став переможцем.

Жодна категорія підприємців не матиме переваг, переможе лише той, хто запропонує найвищу ціну. В умовах конкурсу буде зазначена стартова ціна. У день проведення конкурсу засідатиме комісія та будуть присутні всі учасники, котрі зможуть бачити, хто яку ціну запропонував.

ІА "Вголос": НОВИНИ