Про це йшлося під час круглого столу на тему «Перспективи розвитку баскетболу у місті Луцьку», передає власкор «Вголосу».

Нагадаємо, завдяки професійному баскетбольному клубу «Волиньбаскет» який уже багато років функціонує в Луцьку, Волинська область представлена у Суперлізі України, проте команда знаходиться у скрутному фінансовому становищі, позбавлена спонсорської підтримки і може зникнути.

За словами заступника мера міста Юрія Моклиці, у Луцьку є чималий потенціал для розвитку командних видів спорту, зокрема, баскетболу. Також існує потреба зберегти професійний клуб «Волиньбаскет», аби місто надалі було представлене у баскетбольній Суперлізі. Він нагадав про пропозицію бюджетної комісії виділити 300 тис. грн для підтримки футболу, волейболу і баскетболу.

Депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що олігархи «погралися» клубами і забули про них, а більшість бізнесменів не цікавляться перспективами підтримки спорту, тож їх треба до цього стимулювати. Обранці громади проситимуть збільшити фінансування спорту до 1 млн грн.

Головний тренер БК «Волиньбаскет» Дмитро Чайковський розповів, що нині клуб активно шукає шляхи виходу із кризи і додав, що проблема зі спонсорами виникла через відсутність зацікавленості у розвитку клубу з боку представників бізнесу.

Нещодавно було створено піклувальну раду, до складу якої увійшов лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський. Той, своєю чергою, наголосив, що питання фінансування у нинішній ситуації є ключовим і позитивне рішення можливе лише у разі конструктивної взаємодії з міською владою, за співпраці з артистами, журналістами, дизайнерами тощо.

Заступник міського голови Юрій Моклиця заявив, що з боку міста команда отримає підтримку, але повністю утримувати професійний баскетбольний клуб немає змоги.

«За рахунок місцевого бюджету можна облаштувати спортивні майданчики, організовувати змагання, створити умови для повноцінних занять спортом, в тому числі й баскетболом, для дітей та молоді. Однак, брати на себе повне фінансування професійного клубу ми не можемо», - наголосив він.

Посадовець пообіцяв сприяння в організації обговорень, на які запрошуватимуть представників бізнес-структур, будівельних компаній, представників обласної ради та ОДА, аби спільними зусиллями вивести «Волиньбаскет» із кризи.

Як писав «Вголос», голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що не буде тиснути на бізнес у питанні фінансової підтримки баскетбольного клубу «Волиньбаскет».

ІА "Вголос": НОВИНИ