Про це йшлося сьогодні під час засідання виконкому Луцькради, передає власкор «Вголосу».

За словами директора центру Галини Шетецької, порівняно з І півріччям 2015 року, кількість тих, хто отримує послуги, зросла на 0,4% (4207 громадян), а кількість наданих послуг – на 0,63% (157018 соціальних послуг).

«Луцький міський територіальний центр спільно з міським та обласним координаційними центрами та волонтерами надає допомогу громадянам, які прибули зі східних областей України, де проводять антитерористичну операцію. Так, 2016 року по допомогу до терцентру звернулося 6 громадян цієї категорії, яким надано допомогу: забезпечено гарячим харчуванням у червні 1 особу, забезпечено одягом, взуттям, іншими предметами домашнього вжитку 4 особи, послугами перукаря скористалась 1 особа, послугами пралі скористалась 1 особа, 1 особу обслуговує соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома, 1 – відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги на постійній основі», – розповіла вона.

Також територіальний центр включено до переліку установ, які надають допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей у рамках Комплексної програми підтримки військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців-лучан.

«Станом на 1 червня у центрі обслуговують 11 громадян, які є членами сімей мобілізованих, демобілізованих військовослужбовців, із них: батьки трьох військовослужбовців безоплатно обслуговуються соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома, відділенням соціально-медичних послуг обслуговуються 2 особи, які є членами сімей учасників антитерористичної операції, відділенням соціально-побутової адаптації – 6 осіб категорії», – повідомила Галина Шетецька.

Окрім того, за період із січня до червня 2016 року 4 учасники антитерористичної операції отримали допомогу в кімнаті дарованих речей терцентру, 2 скористались послугами соціального перукаря, послугами фізкабінету та кабінету ЛФК з комплексом тренажерів – 1 військовий, дружина загиблого учасника антитерористичної операції скористалася послугами швейної майстерні, 16 сімей учасників АТО включено у список на безкоштовне забезпечення дровами на опалювальний період 2016-2017 років.

Своєю чергою, член виконкому Роман Романюк поцікавився, чи надають у центрі допомогу безхатченкам.

«Звичайно, ми працюємо з такою категорією. На сьогодні таких осіб 3. Їх забезпечують гарячим харчуванням за рахунок міського бюджету, вони отримують одяг, взуття, можуть скористатися банними послугами. На зимовий період у нас таких людей більше, і нікому ми не відмовляємо в допомозі», – зазначила Галина Шетецька.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ