Про це йшлося під час прес-конференції, передає власкор «Вголосу».

За словами депутата Луцької міської ради Павла Данильчука, склалася непроста ситуація довкола приміщення на проспекті Волі, 2, що знаходиться у колишньому монастирі Бернардинів. Це – пам'ятка архітектури. Із 90-х років там знаходились патріотичні організації, які очолював нинішній директор видавництва «ІНІЦІАЛ» Віктор Федосюк. У приміщенні нині розташоване й Козацьке стрілецьке братство.

Він каже, що керівник Волинської єпархії УПЦ КП Михаїл хоче «стравити» патріотичні організації.

«Ми не розуміємо, чому це робиться. Після останнього скандалу, коли семінаристи хотіли викинути видавництво з цього приміщення, нині хочуть зіткнути лобами ще й учасників бойових дій», - зауважив Павло Данильчук.

Сам директор видавництва «ІНІЦІАЛ» Віктор Федосюк засмучений через ситуацію, що склалася. Адже у видавництва є договір з Волинською єпархією УПЦ КП, відповідно до якого воно орендує приміщення і натомість надає поліграфічні послуги, платить за комуналку (займає площу 80 кв м, а сплачує за 300 кв м), зробило капітальний ремонт. Виявилось, що видавництво хочуть «попросити» з приміщення і натомість заключити вигідніший економічно договір зі «Спілкою воїнів АТО Волині» лише на 1,5 місяці.

Представники 15 громадських організацій воїнів АТО зібрали підписи на підтримку видавництва «ІНІЦІАЛ». Ветеран «Айдару» Андрій Омельчук наголосив, що це схоже на рейдерське захоплення приміщення і «може призвести до першого на Волині реального протистояння учасників бойових дій». У ситуацію проситимуть втрутитися патріарха Філарета.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ