Про це йдеться в петиції лучанки Юлії Сухоставської, передає власкор «Вголосу».

«За 5 років перебування на своїй посаді Богдана Новарчук не належно реалізовує мету діяльності комунального підприємства, а також наражає жителів м. Луцька та домашніх тварин, яких утримують мешканці Луцька, на небезпеку поширення інфекційних хвороб. Провалено проект реєстрації та ідентифікації тварин в Луцку. За час діяльності КП «Ласка» не було створено притулків для тварин, що було однією з цілей утворення КП «Ласка». КП «Ласка» здійснює відлов тварин в інших містах та областях України та в супереч санітарним нормам завозить на територію Луцького комунального підприємства таких тварин. При цьому, завезені тварини не поміщуються в карантин і утримуються в непристосованих для такого утримання вольєрах. Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань тварин, а також може призвести до різного роду епідемій та захворювань мешканців міста», - йдеться у петиції.

Окрім того, за словами Юлії Сухоставської, стерилізація тварин здійснюється вибірково, тварини не вакцинуються, не лікуються, утримуються в антисанітарних та відверто аварійних умовах, тварин не годують належним чином і у них немає доступу до чистої води.

Відтак, у Луцьку вимагають звільнити директора КП «Ласка» Богдану Новарчук, а також винести на обговорення постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження питання щодо діяльності КП «Ласка». Зокрема, йдеться про перевірку цільового використання коштів, виділених на забезпечення діяльності цього комунального підприємства.

Варто додати, нещодавно зоозахисники пікетували міськраду з вимогою перевірити діяльність КП «Ласка».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ