Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Голова Луцької спілки воїнів АТО Олег Кобилинський повідомив, що у 2014 році мобілізували 650 військових-лучан.

«По-перше, нині в нас немає програми підтримки демобілізованих, яка дуже необхідна. У 2014 році була виділена допомога для 758 бійців. Ми опитуємо воїнів і вони не отримали цю допомогу, її не отримала й моя сім’я. Лише 200 чоловік пройшли медичний огляд із 1000 осіб. 16 осіб пройшли санаторно-курортне лікування. Це мізерні цифри! Ніхто цю програму не читає і не вникає», - зазначив він.

Олег Кобилинський запропонував міській раді долучатися до розробки програм підтримки військовослужбовців та рухатись за «львівським напрямком».

«Там був створений Центр допомоги учасників АТО. У Львові в одній будівлі всім займаються. Ми хочемо щоб міськрада створила міжфракційну комісію і долучилася до розробки таких програм, а не цим має займатись лише департамент соцполітики та спілки», - наголосив він.

Депутат Алла Надточій зауважила, що будучи головою комісії у сфері медицини обранці громади звітувались про свою роботу і про те, що самі воїни не хочуть проходити обстеження.

Секретар Луцької міськради Юлія Вусенко додала, що депутати як можуть допомагають воїнам, у Луцьку багато спілок, які не мають жодних критичних зауважень до роботи, а у Львові є свої проблеми, які стосуються підтримки воїнів АТО. 

ІА "Вголос": НОВИНИ